Свет

Јордан ја доби првата жена пилот, тоа е принцезата Салма

22. јануари 2020 - 19:23 | Ф.З.

Веројатно најстабилната држава на Блискиот Исток прекрши нова бариера, доби прва жена пилот.

Принцезата Салма, ќерка на принцезата Ранија и кралот Абдала, е првата жена обучен пилот во оваа земја.

Јордан важи за земја со висок степен на човекови права на Блискиот Исток и стабилна економија. Иако муслиманска земја, Јордан прими илјадници ирачки христијани кои бегаа од ИСИС. Арапската пролет од 2010 не ја зафати оваа држава.

Коментирај