Рецепти

Оброци кои може да ги подготвите, спакувате и однесете на луѓе во самоизолација

26. март 2020 - 16:09 | А.С.

Време на самоизолација и полициски час, засилени мерки за заштита од коронавирусот.

Ако имате член на семејството или пријатели кои се во самоизолација и не смеат да го напуштаат домот, а немаат услови или можност да готват, особено постари лица, можете да им подготвите храна за неколку дена, да ја спакувате и да им ја однесете.

Овие рецепти на TheSeriousfitness се препорачани за здраво слабеење, но може да ги искористите за оваа намена и секако, да го зголемите количеството на намирници.

Засекој оброк во видеото е наведено која е енергетската и хранлива вредност, како и колку време може да го чувате јадењето во фрижидер.

Коментирај