автомобилски гуми

Како правилно да ги чувате летните гуми за време на зимата?

Со правилно складирање, гумите не ги губат своите карактеристики, па нивниот век на траење ќе биде подолг.
Read more

На која осовина да го ставите подобриот пар гуми – напред или назад?

Одговорот може да ве изненади.
Read more

ЕУ воведе нови ознаки на автомобилските гуми

ОД 2012 година, автомобилските гуми во продавниците за гуми мора да бидат означени, слично на машините за перење или фрижидерите во продавниците за електроника.
Read more

Дали универзалните all season гуми се оптимален избор?

За два дена, на 15 ноември, почнува да важи обврската за задолжително поседување зимска опрема во возилата, која ќе трае сѐ до 15 март наредната година. Дали сте подготвени?
Read more

Колку долго траат автомобилските гуми?

Кога зборуваме за автомобили и нивоа на потрошувачка, има само еден точен одговор - зависи. Овој одговор може подеднакво да се примени и на трајноста на пневматиците, односно гумите.
Read more

Goodyear претстави прототип на гума направена од 70% одржливи материјали

Goodyear претходно вети дека ќе развие гума целосно направена од одржливи материјали до 2030 година, а сега претстави прототип кој е 70 отсто направен од такви материјали.
Read more
реклама

Том Хенкс со години се бори со тешка болест која ја добил поради улога

Read more

Зошто Германија и Јапонија сериозно се вооружуваат?

Read more

Брук Шилдс: Агаси збесна кога глумев со Џои во Friends

Read more

САД одби да објави снимки од соборените НЛО-а: Тоа е строго доверливо

Read more