чип

Во иднина нема да се водат војни за нафта, туку за чипови

Често се вели дека трите најголеми фактори во глобалната политика и војните се: нафтата, земјата и религијата. Сепак, според првиот човек на компанијата Intel, чиповите добиваат сè поголемо значење.
Read more

Кој е крал на телефонските чипови?

Конкуренцијата на пазарот на телефонски чипови се интензивира и сè повеќе компании се стремат да бидат лидери во перформансите и да го зголемат уделот на пазарот.
Read more

ЕУ инвестира 43 милијарди евра во производство на европски чипови

По САД, ЕУ сака да обезбеди развој на своја индустрија за полупроводници и да го удвои својот удел на пазарот.
Read more

Покрај пандемијата, нов проблем - нема чипови за лаптопи и смартфони

Производителите на автомобили и електронски уреди, од телевизори до смартфони, предупредуваат на глобален недостиг на чипови што предизвикува одложувања во производството, и тоа во исто време кога потрошувачката с
Read more
реклама

Се гради највисоката кула во светот, ќе биде висока 1.000 метри

Read more

Неделен хороскоп од 25 септември до 1 октомври

Read more

Што се добива кога ќе завариш две Југо коли во една?

Read more

Експертите предупредуваат на „тивкиот убиец“ без симптоми

Read more