генетика

Четири работи кои ги наследуваме од мајката

Генетиката е сложена работа, а од родителите наследуваме се, од однесување и изглед до интелигенција. Истражувањата покажаа дека некои специфични особини и квалитети ги наследуваме од мајката.
Read more

На прагот на револуционерно откритие: Француски лекари вратија вид кај слеп човек

Новите откритија докажуваат дека оптогенетиката е терапија на иднината кога станува збор за враќање на видот.
Read more
play_arrow

Не личите на родителите? Постои добра причина

Биолошко дете сте на вашите мајка и татко, но сепак по многу нешта не наликувате на нив. Ништо страшно.
Read more

Ново истражување: Ни идентичните близнаци не делат 100% иста ДНК

Ново истражување покажа дека геномите кај близнаците се разликуваат во просек за 5,2 мутации што се случуваат во најраниот развој. Сè зависи од времето на одвојување на јајце-клетката.
Read more
реклама

Беше еден од најплатените актери во Холивуд, банкротира купувајќи глупости

Read more

Били Ајлиш: Изгубив 100.000 следбеници поради моите големи гради

Read more

Цело време погрешно го полните телефонот, затоа батеријата кратко ви трае

Read more

Порно ѕвезда открива: Најчестата грешка кои сите ја прават во сексот

Read more