кафе

Утринска навика која е опасна за сите жени

Иако за многумина раното будење и варењето кафе е дел од секојдневниот ритуал за старт на денот, сепак истражување покажа дека тоа влијае лошо на жените.
Read more

Гостин повикал полиција за цена на кафе, барот казнет со 1.000 евра

Кафуле во Фиренца е казнето со 1.000 евра откако гостинот се изнервирал поради цената на филџан еспресо. Имено, посетителот повикал полиција и се пожалил дека цената не била прикажана на таблата зад шанкот.
Read more

Ако имате висок притисок, слободно пијте си кафе

Иако владее широко распространето верување дека кафето го зголемува крвниот притисок, не постои истражување кое ќе потврди дека тоа е вистина.  
Read more