холестерол

Главниот симптом за превисок холестерол, кој многумина не го забележуваат

Високиот холестерол стана главна грижа и една од најчестите болести во современиот свет.
Read more

Кое масло е најштетно за холестеролот?

Кога се работи за проблеми со срцето, високиот холестерол може да биде една од најголемите закани.  
Read more

Пет начини природно да го намалите холестеролот

Високиот холестерол често не покажува знаци и останува скриена опасност која влијае на милиони животи.
Read more

Радикално чистење на крвните садови - метод кој го регулира холестеролот за 40 дена

Зголеменото ниво на холестерол мачи се поголем број луѓе, а доколку не се регулира може да доведе до низа компликации.  
Read more

Препознајте ги главните симптоми на опасно висок холестерол

Високиот холестерол е сè поголема и почеста грижа за возрасните ширум светот.
Read more

Кој зеленчук може да го намали холестеролот?

Холестеролот може да биде комплексен проблем. Од една страна, на телото му е потребен за многу различни функции, а од друга страна, премногу холестерол може да ги зголеми шансите за развој на срцеви заболувања.
Read more

Кои промени на телото покажуваат зголемен холестерол?

Понекогаш ги игнорираме промените на телото, а всушност треба да обрнеме внимание на сигналите кои организмот ни ги праќа.
Read more

Видови месо кои најмногу го креваат нивото на лошиот холестерол

Повеќето луѓе мислат дека нивото на холестерол во крвта е тесно поврзано со храната што ја внесуваме. Тоа до некаде е точно, но не во целост.
Read more

Болки што укажуваат дека имате висок холестерол

Холестеролот е на лош глас бидејќи често се поврзува со кардиоваскуларни болести, но има и здрав холестерол, кој е неопходен за формирање на здрави клетки.
Read more

Како со вежбање да го намалите холестеролот?

Високиот холестерол може да нè стави во поголем ризик од развој на кардиоваскуларни болести.
Read more

5 намирници кои треба да ги избегнувате при покачен холестерол

Високиот холестерол е болест на модерното време, а главниот виновник, во повеќето случаи, е неправилната исхрана. Затоа, размислете внимателно за промена на вашата исхрана.
Read more

Навики што ќе ви помогнат да го намалите холестеролот

Високиот холестерол е проблем за сè поголем број луѓе, а претставува и ризик за срцеви заболувања, кои се водечка причина за смртност во светот.
Read more
реклама

Приватните превозници во петок ќе го блокираат Скопје со 200 автобуси

Read more

Пет застрашувачки пророштва на Баба Ванѓа за 2023 година

Read more

Дали беше паметно да оживееме древни вируси од сибирскиот вечен мраз?

Read more

Како киселата зелка го чува имунитетот?

Read more