климатски промени

Научници од MIT предложија вселенски штит за „ладење“ на Земјата

Институтот за технологија во Масачусетс (MIT) предложи радикална метода на борбата против ефектите од климатските промени.
Read more

Светските моклишта исчезнуваат трипати побрзо од шумите

По повод Светскиот ден на водните живеалишта, WWF предупредува дека со инвестирање во обновувањето на реките, езерата, мочуриштата и тресетите, инвестираме во иднина отпорна на климата.
Read more

Поради климатските промени поларните мечки ја напуштаат Алјаска и се движат кон Русија

Американските научници кои го следат бројот и движењето на мечките кои живеат во областите околу Арктичкиот Океан тврдат дека поларните мечки поради климатските промени ги напуштаат своите ловишта на Алјаска и се преселуваат во Русија.
Read more

Потврдена рекордно висока температура на Арктикот

Климатските промени го земаат данокот.
Read more
реклама

Џамија во Берлин развеа знаме со виножито

Read more

За власта новиот предлог ги содржи сите наши барања и забелешки, опозицијата излегува на протест

Read more

Што да правите ако ве касне змија?

Read more

Утрински секс: Зошто е уште подобар во лето?

Read more