Кристофер Колумбо

Дали Хелените ја откриле Америка многу пред Колумбо?

Официјалното откривање на Америка му се припишува на Кристофер Колумбо, иако со сигурност се знае дека векови пред него во Северна Америка стигнале Викинзите.
Read more

Чиј е Кристофер Колумбо?

Дали Кристофер Колумбо навистина бил од Џенова, денешна Италија? Или бил Шпанец? Или, како што сугерираат други теории, бил Португалец, можеби Грк, па дури и Полјак?
Read more
реклама

Русија го враќа ударот: Ќе носи војска на Куба и во Латинска Америка

Read more

Најпривлечната фудбалерка во светот ја потврди врската со Даглас Луис

Read more

Пукање во Украина: Војник со „калашников“ уби 5 чувари во воена фабрика

Read more

Најочигледниот знак дека ви треба повеќе витамин Д

Read more