лек за COVID-19

Јапонската компанија Fujifilm има лек со кој се крати лекувањето од COVID-19

Јапонската компанија Fujifilm соопшти дека нејзиниот лек авиган, веќе одобрен за тежок грип, овозможи „статистички значајно“ намалување на времето на лекување на пациентите со COVID-19.
Read more

Ремдесивир – од шкарт до лек за COVID-19

Лекот во ЕУ е одобрен по итна постапка – за помалку од еден месец. САД уште на почетокот на мај одобрија ограничена употреба на ремдесивир во болниците.
Read more
реклама

Времеплов: Каде е, што прави најубавата собирачка на топчиња?

Read more

Искандер - смртоносниот ѕвер: Со ова убиствено оружје Ерменија му се заканува на Азербејџан

Read more

Зошто интелигентните луѓе имаат помалку пријатели?

Read more

Словенија забрани работење на продавниците во недела и за празници – Кога кај нас вака?

Read more