просечна плата

Просечната нето месечна плата во април 31.525 денари

Read more

Просечната нето плата во март 31.080 денари

Просечната месечна исплатена нето-плата по вработен, во март годинава, изнесува 31.080 денари и во однос на март лани е зголемена за 10,1%, објави денеска Државниот завод за статистика.
Read more
Фото: Кајгана

Просечната нето плата во февруари изнесуваше 29.839 денари

Скопје, 21 април 20222 (МИА) – Просечната месечна исплатена нето плата по вработен во февруари годинава изнесува 29.839 денари што е зголемување за 6,8 отсто во споредба со истиот месец од минатата година.
Read more
Фото: Кајгана

Во кои дејности е зголемена просечната нето-плата кај нас?

Скопје, 22 февруари 2022 (МИА) – Просечната месечна исплатена нето-плата по вработен лани во декември изнесувала 29.943 денари што е зголемување за 5,8 отсто во однос на декември 2020 година.
Read more

Просечната нето плата во ноември 29.130 денари

Просечната месечна исплатена нето-плата по вработен, во ноември 2021 година, изнесувала 29.130 денари, а во однос на ноември 2020 година, е зголемена за 5,6 отсто, објави денеска Државниот завод за статистика.
Read more
Фото: Кајгана

Просечната плата во декември 28.294 денари

Скопје, 23 февруари 2021 (МИА) – Просечната исплатена нето плата во декември 2020 година изнесувала  28.294 денари и бележи раст од 5,4 отсто, објави Државиот завод за статистика.
Read more
Фото: Кајгана

Просечна нето плата во јуни 26.867 денари, а бруто платата 40.107 денари

Скопје, 20 август 2020 (МИА) – Просечна нето плата во јуни годинава изнесувала 26.867 денари што во однос на истиот месец лани е зголемување за 6,6 отсто. Бруто платата, пак, била 40.107 денари што е раст за  7,1 процент.
Read more