рак

Британски научници открија дека ракот има способност бескрајно да еволуира

Научниците открија дека остатоци од вируси, кои се кријат во човечката ДНК милиони години, му помагаат на телото да се бори против ракот. Покрај тоа, тие изјавија дека ракот има можност за бесконечна еволуција.
Read more

Дијагнозата на рак повеќе не е смртна казна, 60% од случаите немаат јасна причина

Дијагнозата на рак беше смртна казна до пред неколку години, но полето на медицината се развива и за многу видови на рак веќе постојат ефективни третмани, па дури и алатки кои помагаат да се спречи болеста, пишува The Jerusalem Post.
Read more

Пол Артурс има рак: Паузирам и почнувам со лекување

Гитаристот на популарниот англиски рок бенд „Oasis“ откри дека боледува од рак и поради тоа на одредено време се повлекува од сцената.
Read more

Зошто нормална клетка станува канцерогена?

Развојот на ракот е сложен, повеќестепен процес, кој вклучува не само една генетска промена, туку обично повеќе.
Read more

Во ЕУ во 2020 година повеќе починати од рак отколку од коронавирус

Европската комисија денеска го презентираше Европскиот план за борба против ракот, кој се базира на новиот пристап на ЕУ кон превенција, лекување и закрепнување од последиците од оваа болест.
Read more
реклама

Олово, кадмиум и арсен се пронајдени во домат и крставица на македонскиот пазар

Read more

Протече нов нацрт договор од СЗО:„Светот мора да се подготви за нова уште посмртоносна пандемија“

Read more

Трагична несреќа кај Штип со три загинати лица

Read more

Цели семејства од Македонија одат на сезонска работа во Хрватска

Read more