робот

play_arrow

Русија: Робот поради коронавирусот доби работа во јавна служба

Направен по изгледот на просечна Русинка, во јавната служба во Сибир, Русија е вработен робот поради епидемијата со коронавирусот.
Read more
play_arrow

Ресторан во Холандија ги замени келнерите со роботи

Ресторан во Холандија користи роботи наместо келнери, со цел да ги намали контактите помеѓу луѓето поради пандемијата со коронавирусот.
Read more
play_arrow

Роботи во Јужна Кореја прават и служат пијалаци на гостите

Во време на пандемија секоја земја различно се носи со мерките за спречување на ширење на вирусот.
Read more
play_arrow

Корона-робот дезинфицира по индиските улици

Санитарно возило трансформирано по ликот на вирусот COVID-19 истовремено врши санитарна работа и испраќа порака до жителите.
Read more
play_arrow

Куче-робот носи овци на пасиште

Кучето-робот Спот, на американска компанија за дизајн, инженерство и роботика Boston Dynamics, веројатно е од огромна помош кога станува збор за водење овци на пасиште.
Read more
play_arrow

Роботот Spot ги предупредува луѓето да држат дистанца во Сингапур

Роботот Spot на Boston Dynamics доби задача да го следи социјалното дистанцирање на јавните површини во Сингапур.
Read more
play_arrow

Претставен робот подготвен за работа со луѓе

По 5 години развој EU Horizon2020 SecondHands успешно разви потенцијално револуционерна роботска платформа наречена ARMAR-6.
Read more
реклама