родители и деца

Кои се разликите меѓу тврдоглаво и разгалено дете?

Да се биде родител на тврдоглаво дете не е секогаш најлесната задача.
Read more

Дали како родител правите повеќе штета од добро за менталниот развој на детето?

Родителите ги воспитуваат своите деца на различни начини, но одредени видови воспитување можат сериозно да му наштетат на развојот на детето, и физички и психички.
Read more

Седум знаци што ги издаваат нарцисоидните родители

Нарцисоидните родителите често се фокусираат на сопствените потреби и желби, занемарувајќи ги емоционалните потреби на нивните деца. Ова може да создаде нефункционална врска.
Read more

Како да му помогнете на детето со учењето дома?

Ако детето инсистира да црта додека учи, не го спречувајте. Ова може да му помогне полесно да го запомни материјалот пред него.
Read more

Најлошиот потег што го прават родителите кога детето има тантрум

Тантрумите се сосема нормална појава кај малите деца кои сè уште не знаат како правилно да ги контролираат негативните емоции или да се справат со нив.
Read more

Психолог споделува како да препознаеме АДХД кај децата

Како што стануваме свесни за карактеристиките и симптомите, препознавањето на АДХД станува полесно, особено кај децата.
Read more

5 митови за воспитувањето деца кои всушност не се вистинити

На родителите може да им биде тешко да препознаат што е добро, а што лошо кога станува збор за различните совети и методи за воспитување.
Read more

Кои се карактерни особини на добрите татковци?

Сепак, експертите нагласуваат дека одредени особини кај луѓето можат да бидат јасен показател за тоа какви ќе бидат родителите еден ден доколку го посакаат тоа.
Read more

Шест најчести причини за губење на апетит кај децата

Губењето на апетит кај децата може да ги загрижи повеќето родители.
Read more

Кои се имињата за машки и женски деца што значат „среќа“?

Во многу култури, постоело верување дека имињата се „среќоносни“ и ако на детето ќе му дадеме соодветно име, можеме да влијаеме на тоа колку среќа ќе има во животот.
Read more

Фраза што никогаш не треба да им ја кажуваме на ќерките

Воспитувањето на ќерките во денешното општество не е воопшто лесна задача.
Read more

Психолог советува што да не правите ако детето ве игнорира

Родителите често може да се налутат или збунат кога нивното дете ги игнорира.
Read more
реклама

Откриен потонат брод стар 3.300 години, со стотици недопрени амфори

Read more

6 симптоми дека имате дефицит на витамин Д во вашето тело

Read more

Грција во сè поголеми проблеми поради масовниот туризам

Read more

Се појави нов сој на коронавирусот

Read more