совети за возачи

Совети за чистење и одржување на кожени седишта

Постојат многу начини и многу средства за чистење и одржување на кожените седишта. Веб-страницата Used Cars објаснува како сами да ги исчистите и заштитите од пукање, промена на бојата и стареење.
Read more

Шоферска дилема: Колку често треба да се менува филтерот за воздух?

Откако постојат автомобилите, постои и расправата на која километража треба да се смени или исчисти филтерот за воздух.
Read more

10 работи кои автомеханичарите никогаш не би ги направиле со својот автомобил

Многу возачи не им посветуваат на своите возила онакво внимание што им е потребно кога станува збор за одржување, но дали самите автомеханичари спаѓаат во таа група?
Read more

Како да ги намалите трошоците за гориво?

Бидејќи цените на горивата постојано осцилираат и не се гледа крајот на трошоците, единствено на што можете да влијаете до одреден степен е колку гориво ќе потроши вашиот автомобил.
Read more

Дали правилно го подготвивте вашиот автомобил за зимата?

Иако сè уште нема вистинска зима, ниту пак пристигна календарски, временските услови веќе ги покажуваат забите на студот.
Read more

Фантомски дефекти на автомобилот кои не треба да се игнорираат

Фантомските дефекти во модерните автомобили не се ретки, и иако честопати тежнееме да ги поврзуваме само со „зезната“ електроника, на секој сигнал од контролната табла, исто како и секој необичен звук или однесув
Read more

Возачи, внимавајте: Колку се опасни лисјата на патот?

И без дожд, треба да возите повнимателно во текот на есента, бидејќи еден од ризиците се лисјата на патот.
Read more

Како да спречите замаглување на прозорците во автомобилот?

Есенскиот дождлив период со себе носи пониски температури, а тоа значи и значително различни услови за возење по долгите и сончеви летни денови.
Read more

13 чекори како да го подготвите автомобилот за есен

Навремената подготовка за есенските услови може да ве спаси од многу проблеми, но и да ви ја олесни подготовката за зимата.
Read more

Возачи, внимавајте на дожд - избегнувајте вода подлабока од 10 см

Може да дојде до скапа штета.
Read more
play_arrow

Едноставен трик за побрзо да ја одмрзнете шофершајбната

Тиктокерката Сара Дојч сними видео со едноставен трик за брзо одмрзнување на шофершајбната.
Read more

Како да препознаете небалансирани гуми додека возите?

При мали брзини нема да го почувствувате тоа, но на автопат симптомите можат да бидат драматични.
Read more