витамин Д

Истражување: Витаминот Д е тајното оружје во борбата против коронавирусот

Европа се подготвува за вториот бран, вакцината сè уште не е достапна, а луѓето се трудат да го зајакнат имунитетот и да го сочуваат менталното и физичкото здравје.
Read more
filter

Храна која е богата со витамин Д

Со консумирање на храна која е богата со витамин Д го чувате здравјето на вашето срце.
Read more

Витаминот Д и коронавирусот - Вистинска или залудна надеж?

Витаминот Д има важна улога во нашиот организам, а некои научници веруваат дека може да помогне заразените со SARS-CoV-2 да избегнат тешка клиничка слика. Други мислат дека е залудна надеж, односно бескорисен, пишува DW.
Read more
реклама

Времеплов: Каде е, што прави најубавата собирачка на топчиња?

Read more

Зошто интелигентните луѓе имаат помалку пријатели?

Read more

Искандер - смртоносниот ѕвер: Со ова убиствено оружје Ерменија му се заканува на Азербејџан

Read more

Словенија забрани работење на продавниците во недела и за празници – Кога кај нас вака?

Read more