зеленчук

Како марулата да остане свежа и до две недели?

Со овој едноставен трик марулата ќе остане свежа подолго многу подолго отколку што нормално може.
Read more

Совети и трикови како храната подолго да трае

Едно расипано јаболко во корпа со други ќе ги расипе и останатите, поради етиленот што го испушта, но ако расипано јаболко префрлите во кутија со компири, тоа ќе му го продолжи животот, бидејќи го спречува 'ртењето на компирот.
Read more

Зеленчук што дебелее: Ако сте на диета, внимателно колку го јадете

Истражувачи од Универзитетот Харвард докажаа дека некои видови зеленчук не придонесуваат за губење на тежината, туку може да влијаат на дебелеење.
Read more

Кој зеленчук е поздрав ако го јадете зготвен наместо сиров?

Некои видови зеленчук ги нудат најздравите состојки дури по термичка обработка.
Read more