Жозеп Борел

Борел: Има недостиг од храна низ цел свет, а таму каде што ја има е скапа

Шефот на европската дипломатија, Жозеп Борел, денеска, уште еднаш, предупреди на глобалниот недостиг на храна поради војната во Украина, која е еден од најголемите светски производители на житарици, бидејќи сега поради војната житото не мо
Read more