Зошто луѓето немаат крилја или што е невозможно во еволуцијата?

Во биологијата, еволуцијата е промена на карактеристиките на живите организми преку генерациите. Вообичаената дефиниција на зборот во популарната наука ја опфаќа и појавата на нови видови, исто така како производ на еволуцијата.

Од развојот на современата генетика во 40-тите, еволуцијата е дефинирана поспецифично како промена на фреквенцијата на алелите (алтернативни форми на истиот ген) во една популација од една генерација до следната.

Во другите полиња терминот еволуција се користи во поширока смисла, за да означи било каков процес на промена во текот на времето.

Како всушност функционира еволуцијата?

реклама

Чек дис аут

Фејл компилација на неделата

Read more

Зошто Кина сака да гради канал до Дунав преку Вардар?

Read more

Застрашувачки момент кога ајкула ненадејно тргна кон пливач

Read more

Шест работи кои биле бизарно нелегални во средновековна Европа

Read more

Нови видеа

play_arrow

Фејл компилација на неделата

Read more
play_arrow

Застрашувачки момент кога ајкула ненадејно тргна кон пливач

Read more
play_arrow

Што ако би можеле да го посведочите крајот на светот?

Read more
play_arrow

Нема живот, само ужас: 10 најстрашни планети во универзумот

Read more
play_arrow

Топ 5 нови видеоигри за август 2021

Read more
play_arrow

Прошетка низ ирските замоци

Read more
play_arrow

Необјаснетите кратери на Месечината уште ги интригираат космолозите

Read more
play_arrow

10-минутен тренинг за истегнување на телото

Read more
play_arrow

Ја побара за жена пред публика, но остана шокиран од нејзината реакција

Read more
play_arrow

Девет работи што треба да ги правите пред тренинг

Read more
play_arrow

Објавен финалниот трејлер за „Snake Eyes“

Read more
play_arrow

Како да си ја сакате работата?

Read more