#мкфејл

Победа на денот!

Кога те бива-те бива. Во Facebook групата „Прифатилиште за преведувачи и толкувачи / Translator-Interpreter Pound“ може да побарате помош за превод или да се консултирате со колегите ако и самите сте преведувач.
Read more

Кога ќе заборавиш да се одјавиш од службениот профил на Twitter

Мисијата на МК во ЕУ киксна, твитерџиите фаќаа сеир.
Read more

Скопски камиказа на денот

URL
Read more

Скопски велосипедист на денот

URL
Read more

МИА, седи, кец!

Правописни „бисери“ во нашите медиуми не недостигаат, но се чини МИА си се постојана конкуренција сами на себе.
Read more

Врло веома добро познавате падежима

По фејлот со Google Translate, некој во МИА решил да не се труди многу, многу и да си презема странски вести од комшиите. Врло веома лесно.
Read more

Како би ја опишале Македонска Пошта во една фотографија?

Ние, вака: 👇
Read more
play_arrow

Филипче попушти - ќе пие кафе со Lide Lide

Мала изјава на Филипче, голема победа за Lide Lide
Read more
filter

Како твитерџиите реагираа на промашената фотографија за „Дома си е дома“?

 
Read more
Кој знае, знае

Кој знае, знае

Најди го натрапникот. Да живее Google Translate!
Read more
Само со факултет за лепење декларации?

Само со факултет за лепење декларации?

‪Кое е соодветното образование за вадење и пакување на роба и лепење на декларации?‬
Read more
Стокомак ја хакна короната

Стокомак ја хакна короната

Безмилосни мерки кон вирусот.
Read more
реклама

Дали ви следува платежна картичка од четвртиот пакет мерки?

Read more

Војната почна, едната страна располага со драстично повеќе војници

Read more

Ова се сите Android телефони што поддржуваат безжично полнење

Read more

Како помина дебито на Пјаниќ во Барса?

Read more