Филхармонија

play_arrow

Уште еднаш, овојпат без солзи: „Архангел“ се поезијата на Скопје

Многу пати сум го кажала ова, но со секое слушање/навраќање на „Архангел“ откривам нови слоеви на нивниот музичко-поетско-општествен гениј и не можам поинаку освен да се предадам и да се восхитувам.
Read more

Ристо Вртев: Песните на „Архангел“ сега ми будат поинакви емоции од времето кога беа напишани

Tрадиционално, во соработка со град Скопје, на 26 јули во 21 часот во Градскиот Парк ќе се одржи концертот „Филхармонија на отворено“.
Read more

Концерт на Филхармонија „Бетовен: Редефиниција“

Оркестарот на Филхармонија денеска со почеток во 20 часот ќе одржи концерт насловен „Бетовен: Редефиниција“.
Read more

Филхармонија ја отвора новата концертна сезона

По пауза од шест месеци поради коронавирусот, Филхармонија вечер во 20 часот ќе ја почне новата концертна сезона со концерт симболично насловен „Звук на два метра“.
Read more
реклама

Нови протоколи за работа за кафетериите и рестораните

Read more

Најскапиот руски автомобил се распродаде за само неколку дена

Read more

Која е новинарката што го збуни Путин?

Read more

Претставени очила кои го прекриваат целото лице, би ги носеле ли?

Read more