сиромаштија

Што значи сиромаштија во богатата Германија?

Германија е богата земја, но статистиката неуморно открива колку од нејзините жители едвај преживуваат.
Read more

Растењето во сиромаштија ја менува структурата на мозокот на детето

Долгорочна анализа на мозоците на неколку стотици адолесценти покажа дека социо-економскиот статус (SES) на семејството може да игра суштинска улога во развојот на клучните области на мозокот одговорни за учење,
Read more

Под прагот на сиромаштија лани живееле 448 илјади граѓани

Стапката на сиромашни граѓани во земјава во 2019 година изнесувала 21,6 проценти што е за 0,3 проценти пониска во однос на 2018 година, покажуваат најновите статистички податоци.
Read more
реклама

Пет застрашувачки пророштва на Баба Ванѓа за 2023 година

Read more

Приватните превозници во петок ќе го блокираат Скопје со 200 автобуси

Read more

Дали беше паметно да оживееме древни вируси од сибирскиот вечен мраз?

Read more

Како киселата зелка го чува имунитетот?

Read more