Фит

Пет тибетски вежби кои даваат здравје, виталност и енергија

12. ноември 2019 - 13:45 | М.С.

Повеќето од вас се мрзливи кога станува збор за фитнес и физичка активност. Но, тоа не мора секогаш да подразбира заминување во теретана. Може да најдете алтернативни начини да вежбате и слабеете дома. Петте тибетски вежби се нарекуваат „фонтана на младоста“. Какви сè придобивки имаат за вашето тело?

За овие вежби, нема да ви биде потребна никаква скапа опрема, лесно се прават и најважното е дека нема да ви одземат многу време.

Овие вежби се познати како „фонтана на младоста“, а ги зајакнуваат сите главни мускули во телото и му помагаат да ја одржи рамнотежата.

Но, освен тоа, петте тибетски вежби имаат и многу придобивки за здравјето:

  • Ослободување од напнатоста и стресот
  • Подобрување на флексибилноста
  • Ослободување од болките во зглобовите и грбот
  • Помагаат за мирен сон
  • Ја подобруваат меморијата
  • Ги ревитализираат органите
  • Го подобруваат дишењето 
  • Го зголемуваат либидото

Се препорачува да ги правите наутро, затоа што ја зголемуваат енергијата во телото и го забрзуваат метаболизмот. Најдобро е да ги правите на празен стомак или два часа по оброкот.

Секогаш имајте непарен број на повторувања. Започнете со бројот 3, а потоа секоја недела зголемувајте го бројот за две повторувања. Целта е да стигнете до 21 повторување. Кога ќе стигнете до 21 повторување, повторно вратете се назад на почетокот.

Погледнете го видеото за да видите како се прават овие пет едноставни и лесни вежби.

Коментирај