демократија

Состојбата на слобода во земјите од светот

Состојбата на човековата слобода во 195 земји од светот и 15 територии за 2020 година вели дека кривата за човековите права не оди нагоре, туку надолу.
Read more

Пандемијата ја нарушува демократијата во 6 од 10 земји

Од Индија до Соединетите Американски Држави или од Кина до Бугарија, владите на шест од десет земји на пандемијата на COVID-19 одговорија со мерки што се сметаат за проблематични во поглед на почитувањето на човек
Read more
реклама

Како Израел со децении ја презема територијата на Палестина?

Read more

Вучиќ: Една голема сила ќе побара повлекување на КФОР и УНМИК од Косово

Read more

Чиј е Ерусалим?

Read more

Нејмар со иронична порака: Ви благодарам што ме лишивте од финалето

Read more