тинејџери

Невронауката открива како фукционира мозокот на адолесцентите

Науката одамна докажала дека не е лесно да се биде адолесцент.
Read more

Маките кои денешните тинејџери тешко можат да ги сфатат

На младите денес сѐ им е на дофат. Со притисок на едно копче им се отвора светот, имаат пристап до сите информации. На претходните генерации не им беше баш сѐ така достапно.
Read more

Тинејџерите сѐ повеќе го напуштаат Facebook

Генерацијата Z сè повеќе користи интернет, но бројот на тинејџери на Facebook рапидно се намалува, покажа истражувањето на Истражувачкиот центар Пју.
Read more

Како времето минато пред екрани влијае врз здравјето на тинејџерите?

Ново истражување извршено на Универзитетот во Квинсленд ги доведе до врска менталното здравје на тинејџерите и времето коешто го минуваат пред екрани (на мобилен телефон, таблет, лапотоп).
Read more
реклама

Исплива видео со Ивана Кнол од 2016: Како изгледаше порано „огнената“ Хрватка?

Read more

Од полноќ поголемо намалување на цените на горивата

Read more

Кака: Роналдо е само дебел човек на улица во Бразил

Read more

Ана Брнабиќ: Србија е на раб на војна со Косово

Read more