финска

Уште 12 позитивни на COVID-19 пристигнале од Скопје во Турку

Уште 12 патници кои пристигнале со саботниот лет на WizzAir од Скопје во Турку биле позитивни на COVID-19, соопштија финските власти.
Read more

Финска ја отстрани свастиката од амблемот на воздухопловните сили

Финските воздухопловни сили го отстранија стариот амблем што содржеше свастика, пренесе BBC.
Read more

Финска ќе им даде милијарда евра на компаниите за да закрепнат од кризата

Финската влада ќе им додели поддршка вредна скоро милијарда евра на компаниите кои се економски погодени од избивањето на пандемијата со коронавирусот, изјави министерот за економија Мика Линтила.
Read more
реклама